Hoppa till sidans innehåll

SvSF Lerduva


Vill du jobba med att utveckla skyttesporten på Svenska skyttesportförbundets kansli? Just nu söker vi en utbildningskonsulent och en anläggningsrådgivare.
 

SM Engelsk sporting 2022

(2022-08-09 15:38)
Östgöta Jaktskytte klubb stod som arrangör för årets ESP SM.
 
Med anledning av sent inlagd jaktmässa, måste datum för ovan flyttas fram en dag till söndagen 25 september.
 
NM i Finland fortsatte under lördagen med lagtävlingarna i trap och skeet. Och våra svenska killar kammade hem nya medaljer.
 
Dagens skörd på NM i Finland blev två guld, ett silver och ett brons för lerduveskyttarna då åtta av nio svenska skyttar tog sig till semifinalerna.
 

SM olympisk skeet 2022

(2022-08-02 12:26)
Det blev en lyckad helg i Landskrona när SM i olympisk skeet avgjordes. Vädergudarna visade sin rätta sida och förhållandena för de 74 deltagande skyttarna var i stort sett perfekta.
 
I strålande sol och perfekt skytteväder hälsade Skepplandaklubbens allt i allo, Douglas Hjärtinge, 70 skyttar välkomna till SVM 2022. Han gav alla förutsättningarna för tävlingen och sedan kunde startskotten dra igång mästerskapet.
 
Lerduvesektionen arrangerade ett träningsläger på Hugelsta där Eskilstuna JSK har sin hemmabana. Detta breddläger för unga samt blivande tävlingsskyttar i de tre Sportingrenarna genomfördes under 6 timmar med olika övningar.
 

SM Olympisk trap 2022

(2022-07-25 08:40)
Skepplanda Sportskyttar stod i helgen värd för SM-tävlingarna i trap.
 
Jag åkte med fyra skeet-juniorer till den 12:e internationella junior shotgun cup i finländska Orimattila. Det var tyvärr lite mindre startfält än åren innan pandemin men konkurrensen var ändå bra och det krävdes bra skytte för att nå semifinalerna.
 

SM nationell skeet 2022

(2022-07-18 14:38)
Årets SM i nationell skeet avgjordes i värmländska Torsby under fina förutsättningar och glada miner. Deltagarantalet var betydligt lägre än vad vi hade hoppats på men det krävdes trots det toppresultat för att ta hem segern.
 
Här kommer en rapport från FITASC VM i Italien.  I år har vi dam, jun, herr och senior (56+) lag som representerar Sverige. Det är över 1000 skyttar och 40 nationer som är med och tävlar.
 
Lerduvesektionen har justerat reglerna för finalskjutning i ol-grenarna och uppdaterat regelboken.
 
Helgen den 9–10 juli stod Uppsala Jaktskytteklubb som värd för svenska veteranmästerskapen tillika landslagstest 3 i olympisk trap. Vi var 29 skyttar som kämpade om medaljer och ära denna helg.
 
Den tredje augusti åker jag och nio lerduveskyttar till de Nordiska Mästerskapen i Kouvola, Finland som är huvudorten för tävlingarna. Där kommer alla discipliner förutom lerduvegrenarna att avgöras.
 

Sektionsledare:

Carl-Henrik Gilljam
lerduvor-viltmal@upplandsskytte.se

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
webmaster@upplandsskytte.se

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: ordforande@upplandss...