Hoppa till sidans innehåll

SvSF Lerduva


Helgen den 11–12 september anordnade vi ett breddläger för skeet-ungdomar i Uppsala på Ekebybodas skyttecenter. Det var ungdomar från Skurup i söder och Boden i norr som deltog denna helg
 
I strålande septemberväder kunde invigningen göras med tal, nationalsånger och flagghissningar på Nimrods fina anläggning.
 
Just nu söker SvSF en ny sportchef samt en ny förbundskapten för våra olympiska lerduvediscipliner. Dessutom söker Riksidrottsgymnasiet i Sävjö en ny lärare i gevär.
 
I helgen avgjordes SM i ESP i Vingåker och Eskilstuna. Tävlingen var upplagd så att det sköts 100 skott i Vingåker på lördagen och 100 i Eskilstuna på söndagen, vilket gjorde att vi fick skjuta två helt olika banor på totalt 26 stationer.
 
Helgen den 28–29 augusti sköts svenska veteranmästerskapen i Nationell skeet på Storfors Jaktskytteklubbs banor. Vi var ”gubbar” i klasserna 50+, 60+ och 70+ som gjorde upp om medaljerna och äran.
 

Lag-SM Nordisk trap

(2021-08-29 19:07)
Hela 31 lag (93) skyttar mötte upp på Skepplandas fina anläggning för att göra upp om medaljerna i Lag-SM.
 

SM i Compak sporting 2021

(2021-08-16 22:09)
I helgen avgjordes SM i Compak Sporting på Uppsala JSK banor i Ekebyboda.
 
Helgen den 14–15 augusti gick SM i Olympisk skeet av stapeln i småländska Gnosjö. Nya mästare skulle koras i klasserna junior, dam, herr och klubblag. Samt även riksmästare i mixade lag.
 
I helgen den 7–8 augusti arrangerades SM i Fitasc på Svegeråsen och samtidigt Svegeråsen Open.
 
Helgen den 7–8 augusti gick SM i Olympisk trap av stapeln i värmländska Uddeholm. Nya mästare skulle koras i klasserna junior, dam, herr och klubblag. Även riksmästare i Mixade lag korades.
 
På lördagen den 7 augusti var det en historisk premiär för genomförandet av den nya grenen Mixade lag i Nordisk trap på Gnosjö JVF:s skjutbanor.
 
Följande skyttar är uttagna att representera Sverige i landskamp mot Danmark och Norge samt Skandinaviskt mästerskap den 10-11 september på Nimrods skjutbanor, Uddevalla.
 
Årets upplaga av de svenska veteranmästerskapen och tillika landslagstest 3 i Olympisk Skeet sköts på Uppsala Jaktskytteklubbs fina anläggning på Ekebyboda helgen under månadsskiftet juli till augusti.
 
Hela 76 skyttar mötte upp för att kämpa om medaljerna efter 2 års väntan med anledning av pandemin.
 
Planeringen för Compak VM på Cypern var i stort sett klar, resa, boende och en 18 manna trupp uttagen och klar och herrarna skulle få försöka försvara sin EM guldmedalj i lag, nu i stället på ett VM.
 

Sektionsledare:

Carl-Henrik Gilljam
lerduvor-viltmal@upplandsskytte.se

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
webmaster@upplandsskytte.se

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: ordforande@upplandss...