Hoppa till sidans innehåll

SvSF Gevär


Vill du jobba med att utveckla skyttesporten på Svenska skyttesportförbundets kansli? Just nu söker vi en utbildningskonsulent och en anläggningsrådgivare.
 
Med JNM nyligen avverkat är det dags för alla Sveriges juniorer och även något äldre RM-skyttar att skicka in anmälan till nationella JSM/RM i Kristianstad. Anmälan senast 22 augusti.
 
NM/JNM i finska Kouvola avslutades på söndagsförmiddagen med juniorernas 60 skott liggande i öppen klass på 50 meter. Sjätteplacering blev bästa svenska notering. Truppen tackar varmast för allt stöd hemifrån Sverige!
 
Småländskorna Isabelle Johansson, Anderstorp, och Hannah Göransson, Aleholm, ordnade silver respektive brons vid seniorernas NM med luftgevär på lördagseftermiddagen.
 
Andra NM-dagen i Kouvola var strålkastaren dels på våra juniorer och dels att tävla i lag i en sport som annars kan tyckas väldigt individuell. I båda fallen 10 meter inomhus.
 
Totalt sex svenskar fördelat på två herrjuniorer, en damjunior, två herrar och en dam kvalificerade sig till finaler då JNM på 10 meter och NM på 50 meter inleddes i Kouvola. Därtill väntar dubbla lagfinaler mot Norge imorgon. En bra blågul dag!
 
En majoritet av den svenska gevärstruppen är nu på plats i Finland. Under onsdagen är det installation och träning som gäller på banorna i Kouvola.
 
Under kommande veckoslut 4-7 augusti avgörs NM i ISSF-grenarna på 10 och 50 meter, denna gången för såväl juniorer som seniorer, i Kouvola i Finland.
 

Landslaget till NM/NUM 6.5

(2022-07-27 11:25)
Nu är landslaget till NM/NUM 6.5 i Follo, Norge, uttaget:
 
Idag var det 3X20 som gällde för 50 m skyttarna. Boden bjöd avslutningsdagen fortsatt på ett fint sommar väder med lagom värme och växlande vindar.
 
574 vid EC i Uppsala, 581 vid EC i Århus och 582 poäng vid SM i Boden. Elin Åhlin briljerade då mästerskapen på 300-metersbanan avslutades i Boden.
 
Viktor Klemmedsson, Lotten Johansson, Mathilda Gustafsson och Anton Lind, där har ni guldmedaljörerna vid SM/JSM 50 meter 60 skott liggande i Boden.
 
Grenen standardgevär på 300 meter var under lång tid en ren herrgren, en mycket märklig företeelse. Nu är grenen även internationellt ”open” och i Boden klippte Elin Åhlin SM-guldet i stor stil med 578 poäng.
 
Då var även sportskyttet igång uppe på Rödbergets skjutbanor. Idag var det 300m liggande som gällde.
 
Idag avslutades den nationella korthållsdelen med fältskyttet. Banan med sju stationer hade två knämål för de som sköt i öppen klass och ett knämål för veteranerna.
 

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

gevar@upplandsskytte.se

 

Sektionssekreterare:

Samuel Petersson

samuel.petersson@gmail.com

 

Sidadministratör:

Samuel Petersson
webmaster@upplandsskytte.se

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: ordforande@upplandss...