Hoppa till sidans innehåll

Upplandsserien korthåll fält omgång 5

19 SEP 2019 21:40
Anders Hasselgren och Åke Gustavsson toppade i Almunge.
  • Uppdaterad: 19 SEP 2019 21:40

Lördagens korthållfältskjutning i Ryggestalund några kilometer nordost om Almunge, var på de första sex stationerna en ganska träffvänlig skjutning. Målen var placerade på mellan 49 meter till en C4 och upp till 95 meter till en B13. Det svåraste målet här var en smal L20 på 94 meter, med en medelträff på 4,0. På de här sex första stationerna, vilka också är de som ingår i Upplandsserien, hade elitskytten Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, och kikarskytten Åke Gustavsson, Almunge-Länna, båda full pott, 36 träff vardera. En träff vardera tappade Jan Wallerström, Almunge-Länna, och Fredrik Hesselman, Rosersberg.
Men det stora problemet för skyttarna kom på det sista, sjunde, målet, en B20 i knästående på hela 122 meter. Här var medelträffen bara 1,1 för de som inte skjuter med kikarsikte, de allra flesta sköt alldeles för lågt. När det blir sådana här lite mer avvikande avstånd, har kikarskyttarna en stor fördel. Genom att kunna mäta figuren noggrant i kikarsiktet, och därefter läsa av avståndet, lyckades de alla mycket bättre här. Totalt tappade de fyra kikarskyttarna bara sammanlagt en enda träff här.

Sammanlagt för Upplandsserien innebar det här inga förändringar bland juniorerna: Amanda Persson, Vrenaorten, leder med 93 poäng, före Isak Johansson-Hede, Sala, med 76 poäng, och Linn Heydorn, Vrenaorten, 23 poäng.
Även bland seniorerna är ställningen densamma: Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, leder nu med 165 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, 141 poäng, och Roger Adermark, Österhaninge, 130 poäng.
Bland veteranerna toppar Christer Jansson, Rasbo-Vaksala, med 151 poäng, före Hans Ekman, Trosa-Vagnhärad, 135 poäng, och Jörgen Pettersson, 124 poäng.
Mikhail Stråldal, Örsundsbro, behåller ledningen bland kikarskyttarna, nu med 138 poäng, före Jan Eriksson, Haraker, 100 poäng, och Åke Gustavsson, Almunge-Länna, 72 poäng.

Kommande tävlingar i Upplandsserien blir nu på lördag i Sala, och på söndag i Roslagsbro.

Välkomna!!

190917
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Christer Jansson
Epost: Adressen Gömd

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

This is a mailto link

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

This is a mailto link

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
This is a mailto link

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: This is a mailto link