Hoppa till sidans innehåll

Upplandsserien korthåll fält omgång 4

11 JUN 2019 22:13
Sista omgången av Upplandsserien före sommaruppehållet.
  • Skapad: 11 JUN 2019 22:13

Den fjärde omgången av Upplandsserien i korthållfältskytte avgjordes på söndagen vid Korthållsträffen i Rasbo. De 33 skyttarna fick även i år ett soligt och fint skjutväder, med lagom temperatur och lite blandade vindar. Ibland kom vinden från höger, ibland från vänster, och ibland mojnade det helt. Alltså precis som det brukar vara på en korthållfältskjutning.
De som lyckades att hitta målen allra bäst var kikarskyttarna, där fyra skyttar av totalt sju startande hade 34 träff eller mera. Allra bäst lyckades Åke Gustavsson, Almunge-Länna, med 36 träff och 26 innerträffar, trots att det inte blev någon innerträff alls på det sista målet, en C10 på 80 meter. 
Bland de som inte sköt med kikarsikte klarade Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, av stigen bäst, med totalt 34 träff, efter en bom på vardera tredje stationen, en B20 på hela 120 meter, och en bom på C10'an på sista målet. Även Torsten Karlsson, Vrenaorten, kunde vara nöjd med dagen. Med en bom på vardera första, tredje och femte stationerna, blev det totalt 33 träff i slutprotokollet.

I Upplandsserien innebär det att kikarskyttarna inte får något tillägg, medan övriga skyttar får två poäng i tillägg.

I skjutningen ingick det också en extratävling, där skyttarna i förväg fick gissa hur många poäng de skulle få på sista stationens C10, i knästående för de högre klasserna. De som sköt närmast det antal poäng de hade gissat fick dela på insatserna. Allra bäst lyckades här Torbjörn Engqvist, Trosa-Vagnhärad. Han hade gissat att han skulle skjuta 21 poäng, och på sina sex träffar blev det precis 21 poäng.

Sammanlagt i Upplandsserien behåller Amanda Persson, Vrenaorten, ledningen bland juniorerna med 83 poäng, före Isak Johansson-Hede, Sala, 76 poäng, och Linn Heydorn, Vrenaorten, med 23 poäng.
Bland seniorerna övertog Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, ledningen med 129 poäng, före Ann-Sofie Wendle Almunge-Länna, 124 poäng, och Roger Adermark, Österhaninge, 103 poäng.
I veteranklassen gick Christer Jansson, Rasbo-Vaksala, upp i topp med totalt 119 poäng, före Torbjörn Engqvist, Trosa-Vagnhärad, 117 poäng, och Alf Wendle, Almunge-Länna, 111 poäng.
I Kikarklassen leder fortfarande Mikhail Stråldal, Örsundsbro, nu med 105 poäng, före Jan Eriksson, Haraker, 100 poäng, och Carl-Johan Kjellander, Stockholm Skarp, 70 poäng.

Nästa tävling i Upplandsserien blir i Almunge-Lännas regi, lördagen den 7 september.

Välkomna!!

190609
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Rickard Jansson
Epost: Adressen Gömd

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

This is a mailto link

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

This is a mailto link

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
This is a mailto link

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: This is a mailto link