Hoppa till sidans innehåll

Upplandsserien korthåll fält omgång 3

23 MAJ 2019 21:50
Ann-Sofie Wendle, Göran Johansson, Jan Eriksson och Fredrik Hesselman tappade bara en träff i var i Västerås korthållfält.
  • Skapad: 23 MAJ 2019 21:50

Västerås korthållfältskjutning genomfördes på Stockkumla skjutfält under lördagen med strålande sol och lite lagom fläktade vindar. Här hade Filip Andersson och John-Erik Lennkvist lagt en mycket trevlig fältskjutning, där skyttarna först fick skjuta på tre stationer, sedan en läskande saft- och bullpaus, innan de tre sista stationerna. 37 skyttar fick ta sig an sex stationer med avstånd från 42 meter för en L9 och upp till 85 meter för en Tunna K. Men dagens svåraste mål visade sig bli den förhållandevis korta femte stationen, en C8 på bara 63 meter, här hamnade många träffar ovanför figuren, med en medelträff på bara 3,5.
Efter skjutningen kunde skyttarna sedan slå sig ned på den förnämliga serveringen inne i paviljongen och njuta av en god kopp kaffe med dopp, en hamburgare, eller man kunde till och med köpa sig en komplett lunch.

De som hade störst anledning att njuta av dagen var väl de fyra skyttar som gick runt banan med 35 träff, och bara en bom. De båda kikarskyttarna Jan Eriksson, Haraker, och Fredrik Hesselman, Rosersberg, tappade en träff i var på 4'e och 6'e stationen, medan KF55-skytten Göran Johansson, Skultuna, och Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, tappade en träff i var på 5'e respektive 6'e stationen.
För Fredrik Hesselman var det här dessutom den första korthållfältskjutning som han hade skjutit.
För Upplandsserien innebär det att samtliga skyttar får en extra bonusträff. 

Sammanlagt i Upplandsserien leder fortfarande Amanda Persson, Vrenaorten, juniorklassen, nu med 60 poäng, före Isak Johansson-Hede, Sala, med 55 poäng, och Linn Heydorn, Vrenaorten, med 23 poäng.
Bland seniorerna behåller Roger Adermark, Österhaninge, ledningen, nu med 103 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, med 99 poäng, och Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, med 93 poäng.
I veteranklassen gick Bo Dahlén, Finspång, upp i ledningen med 97 poäng, före Alf Wendle, Almunge-Länna, och Christer Jansson, Rasbo, båda med 93 poäng.
I kikarklassen övertog Mikhail Stråldal, Örsundsbro, ledningen med 70 poäng, före Jan Eriksson, Haraker, 66 poäng, och tre skyttar med 36 poäng i var.

Nästa skjutning i Upplandsserien blir i Rasbo söndagen den 2 juni. Där finns det också möjlighet att skjuta banskytte, liggande och ställningar.

Välkomna!!

190518
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Rickard Jansson
Epost: Adressen Gömd

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

This is a mailto link

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

This is a mailto link

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
This is a mailto link

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: This is a mailto link