Hoppa till sidans innehåll

Upplandsserien korthåll fält omgång 1

06 MAJ 2019 12:09
Kikarskyttarna Håkan Larsson och Carl-Johan Kjellander sköt fullt i blåsiga Vrena.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2019 12:09

På lördagen startade Upplandsserien för året med den första deltävlingen i korthållfältskytte. På de öppna markerna cirka 1 km nordväst om Nytorp, Vrena, hade Torbjörn Karlsson och medhjälpare lagt en mycket trevlig fältskjutning över sex stationer och en inskjutningsstation. Solen sken från en klarblå himmel över de 31 skyttarna som hade kommit hit idag. Här ställdes de inför sex stationer på avstånd från 52 meter för ett dubbelmål med en B5 och en T5, och upp till 90 meter för en B20 i knästående för KF55 till KF Elit. 
Bland kikarskyttarna kom alltså två skyttar, Håkan Larsson, Almunge-Länna och Carl-Johan Kjellander, Stockholm Skarp,  in med full pott, 36 träff. Högsta resultat bland icke-kikarskyttar hade tre seniorer, Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, Fredrik Gustavsson, Åtvidaberg och Roger Adermark, Österhaninge, som alla hade 34 träff. Det största problemet för skyttarna idag var den relativt kraftiga nordostliga vinden. 

Sammanlagt för Upplandsserien innebär det här att icke-kikarskyttar får ett tillägg på 2 träff till skjuten träff, medan kikarskyttarna inte får något tillägg.
De innebär att Linn Heydorn, Vrenaorten, får 23 poäng i juniorklassen.
I seniorklassen är det delat mellan Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, Fredrik Gustavsson, Åtvidaberg och Roger Adermark, Österhaninge, som alla har 36 poäng.
Hans Ekman, Trosa-Vagnhärad, och Torbjörn Karlsson, Vrenaorten, toppar bland veteranerna med 34 poäng, före Lars-Gunnar Hedström, Trosa-Vagnhärad, och Sören Fredriksson, Örsundsbro båda med 33 poäng.
Bland kikarskyttarna leder Håkan Larsson, Almunge-Länna och Carl-Johan Kjellander, Stockholm Skarp, med 36 poäng, före Fabian Landgren, Trosa-Vagnhärad, med 32 poäng.

Nästa deltävling blir nu på söndag vid Kanonsmällen i Finspång. 

Välkomna!!

190503
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Rickard Jansson
Epost: Adressen Gömd

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

This is a mailto link

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

This is a mailto link

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
This is a mailto link

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: This is a mailto link