Hoppa till sidans innehåll

Upplandsserien omg 6

19 SEP 2018 22:39
Många fullträffar i grusgropen i Sala.
  • Skapad: 19 SEP 2018 22:39

Sala skyttegilles bjöd under lördagen in till en trevlig korthållfältskjutning i grusgropen längs vägen mellan Tomta och Sätrabrunn. Förutom korthållfältskjutning så används grusgropen även av Sätra IF som en längd-skidanläggning, och för året har de även investerat i en asfalterad bana för rullskidsåkning, så vem vet, nästa år kanske det blir skidfältskjutning här. 
Enligt förhandsprognoserna kunde det vara risk för lite regn, men regnet höll sig dessbättre borta, istället fick vi en mulen morgon som senare övergick i en klarblå himmel. Vindarna i grusgropar är ofta lite opålitliga, de snurrar ofta runt, så många gånger vet man inte om de kommer från höger eller vänster, eller kommer de kanske till och med rakt bakifrån? Så var det idag också, vilket tidvis skapade en viss osäkerhet.
Hans Eriksson hade som vanligt lagt en mycket trevlig stig med avstånd mellan 51 meter till en T5 V, och upp till 90 meter för en C10 på de sex första stationerna som ingår i Upplandsserien. Dagens svåraste mål var det första, en Tunna K på 81 meter med 4,3 träff i genomsnitt, och det lättaste var andra stationen, en S 5 H på 66 meter, med 5,5 träff i genomsnitt.
Även om vindarna kunde ställa till lite problem, var det hela fem skyttar som sköt fullt, 36 träff; Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, Bo Wiqvist, Eskilstuna, Leif Hedlund, Skultuna, samt kikarskyttarna Åke Gustavsson, Almunge-Länna och Mikhail Stråldal, Örsundsbro.

I Upplandsserien räknas de fem bästa tävlingarna, och eftersom det här var årets sjätte deltävling så får de som har skjutit alla deltävling nu räkna bort sitt sämsta resultat.
Bland juniorerna leder Isak Johansson-Hede, Sala, med 117 poäng.
Bland seniorerna behåller Anders Hasselgren, Trosa-Vagnhärad, ledningen nu med 166 poäng, före Ann-Sofie Wendle, Almunge-Länna, 152 poäng, samt Johan Nilsson, Almunge-Länna, och Roger Adermark, Österhaninge, båda med 146 poäng.
Bland veteranerna har Hans Hägglund, Skultuna, övertagit ledningen med 171 poäng, före Bo Wiqvist, Eskilstuna, och Arne Korsbäck, Skultuna, båda med 163 poäng.
Bland kikarskyttarna går Mikhail Stråldal, Örsundsbro, upp i täten med 102 poäng, före Ann-Sofie Widfors, Haraker, 87 poäng, och Åke Gustavsson, Almunge-Länna, 72 poäng.

Nästa deltävling i serien blir nu på söndag, med anmälan i Brogården, cirka en mil nordost om Norrtälje. Det ska bli trevligt att komma till en, för Upplandsserien, ny tävlingsplats med Roslagsbro-Vätö skytteförening som arrangör.

Välkomna!!

180918
Christer Jansson
samordnare för Upplandsserien

Skribent: Christer Jansson
Epost: Adressen Gömd

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

This is a mailto link

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

This is a mailto link

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
This is a mailto link

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: This is a mailto link