Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skyttesportförbundet


Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan RF och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Ansök senast den 2 maj 2020.
 
Alla tävlingar och matcher ska ställas in eller skjutas upp. Det är Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer med anledning av förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer.
 
Folkspel har tagit fram ett kampanjerbjudande som, utöver ordinarie behållning via deras produkter, kan ge ett extra tillskott till din förening.
 
SvSF:s förbundschef Jonas Edman tycker att IOK fattat rätt beslut. "Först måste vi vinna kampen mot Corona sedan kan vi kora Olympiska vinnare", säger han.
 
I veckan lanserade RF/SISU sin nya sida om idrottspsykologi online. Det är en sida som innehåller information om både prestationspsykologi och psykisk hälsa och psykisk ohälsa, allt utifrån ett (elit)idrottsperspektiv.
 
I dessa Coronatider måste vi alla göra vad vi kan för att minska smittspridningen. Att hålla sina möten digitalt är ett sätt att bidra. Svenska Skyttesportförbundet använder Zoom och vill ni också använda denna tjänst hjälper vi er komma igång.
 
Har din förening nya, kreativa idéer som kan stärka och utveckla er barn- och ungdomsidrott? Tveka inte på att söka något av våra tre projektområden som ska syfta till att få ungdomar att stanna kvar längre i den organiserade idrotten.
 
Förbundets årsmöte blir digitalt - Rekommendationer för årsmöten i distrikten och sektionerna - Våra riktlinjer för tävlingar och andra arrangemang - Allmänna rekommendationer för skytteverksamhet
 
Det blev svenskt guld på Cypern. Stefan Nilsson sköt nästintill felfritt genom hela tävlingen och i finalen var en duva bättre än tvåan Frederico Gil, Argentina.
 
Både Stefan Nilsson och Marcus Svensson stod för stabila insatser när herrarnas skeet inleddes i dag. Allra bäst gick det för Stefan som bara har en bom efter första dagen.
 
Efter en lovande inledning låg Victoria Larsson bra till för en finalplats i damernas skeet på världscupen i Nicosia, Cypern. Men några bommar i sista serien gjorde att hon missade finalchansen.
 
Sverige har idag, den 6 mars, över 100 bekräftade fall av människor som blivit smittade av Coronaviruset och av denna anledning har vi en allmän vädjan, särskilt i samband med stundande skyttetävlingar runt om i landet, som SM och Skyttiaden.
 
Skyttegymnasiet i Sävsjö och Aleholms skytteförening hälsar varmt välkomna till en skyttehelg full med gemenskap för både pistol och gevär.
 
Nicosia på Cypern står som värd för årets första världscup i lerduva. Fyra svenska skeetskyttar finns med i startfältet. Dessutom följer Håkan Dahlby med på resan för att skjuta herrarnas trap.
 
SvSF:s kansli har förstärkts med en till föreningsutvecklare. Erika Öhrling är utbildad idrottspedagog och har tidigare bl.a arbetat på skidskytteförbundet. ”Ska bli roligt att få jobba med skytte igen, något som jag verkligen älskar”, säger Erika.
 

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Gösta Karlsson, Mårtensby Rörsby 81
740 10 Almunge

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: ordforande@upplandsskytte.se

Se all info