Hoppa till sidans innehåll

SvSF Gevär


En av de absolut populäraste och roligaste luftgevärstävlingarna avgörs i påskhelgen på Wendesbanan i Kristianstad, 24-timmars!
 
I Århus, Danmark, kommer under påskhelgen årets regionskvalificering av EYL att ske.
 
Årets SM i fältskytte med 6.5-bössan avgjordes söndagen 14 april med utgångspunkt från Koppom i Eda Kommun och med samverkande föreningar som arrangörer. Här kommer Kjell Linds bilder från SM.
 

Prova gärna något nytt

(2019-04-13 19:17)
I vår flora av tävlingsupplägg, i synnerhet inom ramen för vår nationella verksamhet, finns en hel del guldkorn. Alltifrån lagkamper till seritävlingar av olika slag. Något som vi uppmuntrar för att variera verksamheten.
 
Förbundskaptenen presenterar här direktiven för uttagningarna till 300 m EM i TOLMEZZO, Italien. 300 m tävlingarna startar i TOLMEZZO 22 september och avslutas den 26: e. Det slutliga laget tas ut senast 2019-08-05.
 
Förbundskaptenen presenterar här direktiven för uttagningarna till EM i BOLOGNA, Italien 2019-09-12—27. Dessa regler gäller för seniorer i 50 m grenarna. Det slutliga laget tas ut senast 2019-08-05.
 
En liten information om anmälan till Världscuper, Junior-Världscuper samt Europacuper.
 
Det har varit tufft att få till arrangörer till några SM och vår tävling Sweden GP. Nu kan vi presentera lite datum och platser när sommarsäsongen nalkas.
 
Lotten Johansson och Marcus Madsen kunde kvittera ut guldmedaljerna då SM 10 meter med luftgevär avgjordes i Munktellarenan, Eskilstuna, söndagen 31 mars.
 
Victor Lindgren från Sjöbo och Isabelle Johansson från Anderstorp kvitterade ut guldmedaljerna då Junior-SM med luftgevär på 10 meter avgjordes i Munktellarenan i Eskilstuna under lördagen.
 
Vid kommande Olympiska spel är Mixed team en OS-gren med luftgevär. Michaela Arvidsson och Marcus Madsen tog hem andra upplagan i denna inofficiella tävling som tjuvstartade SM-helgen på 10 meter i Munktellarenan i Eskilstuna.
 
Ännu en gång ”räddas” Kpist-SM av Skånes skyttesportförbund, tack vare två energiska föreningar, Landskrona Skyttegille och Svalövs Skytteförening.
 
Igår gick Fältskyttekåren av stapeln. En tävling som har lång tradition sedan 1903.
 
Svenskarna slutade sist i finalen men "vi kom topp-fem bland 40 lag och det är ett steg i rätt riktning", kommenterar förbundskapten Mats Eriksson.
 
Treorna på Skyttegymnasiet i Sävsjö arrangerar sin egen barn- och ungdomstävling, Swedish Youth Open, 26-28 april. Anmäl er senast 31 mars.
 

Sektionsledare:

Bengt Myhrberg

gevar@upplandsskytte.se

 

Sektionssekreterare:

Göran Tibell

goran.tibell@upplandsskytte.se

 

Sidadministratör:

Rickard Jansson
webmaster@upplandsskytte.se

Tavlingskalender_box

Postadress:
Upplands Skyttesportförbund
Hans Lundkvist, Sandvad 102
819 62 Karlholmsbruk

Kontakt:
Tel: 0706523343
E-post: ordforande@upplandsskytte.se